Verdeler industriële gassen: stikstof, zuurstof, helium,...

Industriële gassen

Van lucht naar gas, van gas naar oplossing

Praxair is een bedrijf dat zich specialiseert in industriële gassen (alle industriesectoren) en ballongas. Praxair is gevestigd in Zwijndrecht, Schoten,Oevel (Westerlo) en Naninne (Namur) en heeft verschillende depots over gans België. Reken op ons voor al uw gasmengsels.

Onze producten richten zich naar de meest veeleisende klanten. Onze kwaliteit voldoet dan ook aan de hoogste eisen. Permanent wordt samen met onze leveranciers gewerkt aan innovaties en technische ontwikkelingen.

In de praktijk biedt Praxair zijn klanten een professionele approach van begin tot einde: correcte advisering, gedetailleerde offerte, planning en volgens afspraak, efficiënte en correcte dienst na verkoop.

Onze basisfilosofie (creativiteit en kwaliteit), onze “knowhow” en internationale ervaring is voor onze klanten dé garantie voor een goede afloop van hun project.

Wilt u graag met ons samenwerken? Contacteer ons vrijblijvend.

Industriële gassen helpen de ecologische voetafdruk te verkleinen

In de Benelux produceert en distribueert Praxair niet alleen de standaard atmosferische gassen (argon, stikstof en zuurstof), maar daarnaast ook speciale en elektronische gassen, beide zowel in vloeibare vorm als in flessen. "Dit betekent dat we in heel wat industrieën producten en technologie kunnen aanbieden. Onze specialisten zoeken samen met onze klanten naar oplossingen voor hun specifieke toepassingen, dit tot en met het ontwikkelen van installaties toe", stelt Pierre Donck, business director Benelux & France.

Zo ontwikkelde Praxair voor de voedingsindustrie speciale vriestunnels waarbij voedingswaren door middel van stikstof sneller en efficienter ingevroren worden dan in klassieke diepvrieskasten.

Gasmengsels Antwerpen

"Een andere markt waarin Praxair sterk actief is, is de waterzuivering. Praxair heeft systemen ontwikkeld die toelaten in afvalwater zuurstof te injecteren. Zuurstof is veel actiever dan lucht en zal het water beter en sneller aanzuiveren. Het gaat om een relatief goedkope technologie. In plaats van nieuwe installaties bij te moeten bouwen om meer water te kunnen zuiveren door lucht, volstaat het een systeem aan te wenden, dat zuurstof in het water injecteert. Dit kan een vlottend systeem zijn waarbij de zuurstof door rotatie in het bassin wordt geïnjecteerd of een vast systeem waarbij de zuurstof via een buizensysteem het bassin in wordt gespoten", vertelt Pierre Donck.

Verbrandingsovens

Voor de productie van onder andere staal en glas heeft Praxair dan weer technologieën ontwikkeld, die toelaten de verbranding te activeren met zuurstof.

"Deze technologie is opnieuw gebaseerd op de injectie van zuurstof. De verbrandingsovens worden als het ware uitgerust met injectielansen waardoor op een gecontroleerde manier een hoeveelheid zuurstof wordt geïnjecteerd", stelt Pierre Donck. Door zuurstof toe te voegen in de ovens kan men de productie verhogen en de kost verlagen. Daarenboven verlaagt zuurstofverbranding de uitstoot van ongewenste gassen, zoals NOx. Deze technologieën, waarin Praxair marktleider is, bieden tal van andere mogelijkheden.

Dankzij zuurstof kan biomassa, dus afval, herbruikt worden voor de opwekking van elektriciteit. "Zuurstof wordt aangewend om grote hoeveelheden biomassa te verwerken met diverse samenstellingen en is daarbij ook kostenbesparend.

In de meeste gevallen gaat het om grote volumes zuurstof, waarvoor Praxair on-site units bouwt voor de productie van de nodige zuurstof ter plaatse. In bepaalde gevallen kan zelfs een grotere luchtsplitser gebouwd worden zodat ook andere bedrijven in de omgeving van onze industriële gassen kunnen voorzien worden", stelt Pierre Donck. Praxair neemt op dit moment deel aan verschillende alternatieve energieprojecten in Europa.

Praxair is actief over gans België: Antwerpen - Vlaams Brabant - Waals Brabant - Brussel - West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Limburg - Luik - Namen - Luxemburg - Henegouwen

Microbulk bevoorradingssysteem

Ook op het gebied van de bevoorrading werkt Praxair voortdurend aan innovatie.

Vorig jaar bracht het bedrijf met het Microbulk beleveringssysteem een nieuw concept op de markt, dat een kosteneffectief alternatief is voor de levering van industriële gassen in cilinders. "Het Microbulk bevoorradingssysteem is ideaal voor klanten met een middelmatige behoefte aan stikstof, zuurstof en argon, die economisch gezien net iets te groot is om in flessen te worden beleverd, maar ook net iets te klein voor de plaatsing een grote bulkopslagtank. Het Microbulk systeem kan op een eenvoudige manier geïnstalleerd worden bij de klanten.

Met een kleine tankwagen zorgt Praxair ter plaatse automatisch voor het vullen van de opslagtank", stelt Pierre Donck. Voor de klanten van Praxair biedt het systeem verschillende voordelen. Er is geen beweging van flessen meer op de fabriekssite en ze beschikken over een grotere voorraad gas.

Ook dienen er minder vervoerskosten gemaakt te worden en daar hebben niet alleen de klant en Praxair baat bij, maar ook het milieu.

Praxair

Specialist in industriële gassen